Share/Save/Bookmark Yazdır Arkadaşına gönder Admine gönder Yorum yolla Yorumları göster html sayfasına kod yerleştir
Büyük Şeytan - Şia Hakkında Kitap
Kitaplar Materyal hakkında bilgi
  • Başlık: Büyük Şeytan - Şia Hakkında Kitap
  • Dili: Boşnakça
  • Eklenen tarih: Jun 23,2008
  • Telif : Halid Tuliç
  • Yayınlarından : Rabva Semti İslâmî Dâvet Bürosu
  • Materyalin İlişikleri : 1
  • Kısa Açıklama: Şia'nın birden fazla isimleri vardır.
    Onlara Rafıziler denilmesinin sebebi: Ebu Bekir ve Ömer'in -Allah ikisinden de razı olsun- imametini (hilafetini) reddettikleri içindir.Onlar, Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'in ashabına küfreder ve onları karalarlar.
    Onlara şia denilmesinin sebebi: Özellikle Ali'nin -Allah ondan razı olsun- tarafını tuttukları, imametin onun hakkı olduğunu, imametin Ali'nin evlatlarından başkasına verilemeyeceğini inandıkları içindir.
    Onlara 'İsna Aşeriye' denilmesinin sebebi: İmametin, on iki imamın hakkı olduğuna inandıkları içindir.o imamların sonuncusu mağaraya girmiş olan Muhammed b. Hasan el-Askeri'dir.
    Onlara İmamiye denilmesinin sebebi: İmameti, İslam'ın beşinci rüknü (esası) kıldıkları içindir.
    Onlara Caferiye denilmesinin sebebi: Onların altıncı imamı ve asrının fakihi olan İmam Cafer Sadık'a nisbet edildikleri içindir.Fakat bu fırkanın fıkhının İmam Cafer Sadık'a nisbet edilmesi, yalan ve iftiradan başka bir şey değildir.
  • : Bosanski - عربي - বাংলা - ไทย - മലയാളം - Ўзбекча - English
  • Gösterim sayısı: 108
  • Link : http://www.islamhouse.com/p/154371
Materyalin İlişikleri ( 1 )
1.
Veliki šejtan.pdfVeliki šejtan
3.3 MB
Veliki šejtan.pdfİndir: Veliki šejtan.pdfAç: Veliki šejtan.pdf