Schrijf u in op de mailinglijst
Wij hebben het volgende voor u gekozen
De Hadj, de reis naar Mekka, naar de heilige moskee is niet slechts een reis om de rituelen van de Hadj en Umrah uit te voeren, maar de hadj is een spirituele school waar men zijn innerlijke kracht en sociale waarden ervaart.
Degene die de maand ramadan vast en het opvolgt met zes dagen van shawwaal is net zoals hij een hele leven heeft gevast.
De Ramadan, een tijd waarin het aanbidden van Allah centraal staat en waarin vele moslims zich volledig inzetten om sterker in hun geloof te worden. Eveneens een tijd waarin een aantal slechte gewoonten telkens weer terugkomen.
Laylatoel-Qadr is een gezegende nacht, behorende tot de nachten van Ramadaan. Zij werd Laylatoel-Qadr (de Waardevolle Nacht) genoemd vanwege haar enorme waarde en aanzien. Ook is er gezegd: zij werd Laylatoel-Qadr genoemd, omdat de daden van aanbidding een grote waarde hebben in deze nacht.
Het gebed is de provisie van de zuivere persoon, en het plezier van de gelovige. Maar in de donkerste diepte van de nacht, waarin de oogleden half open staan en ogen sluiten, bestaat er een plezier dat alleen gevoeld kan worden door degenen die er oprecht naar streven.
Recente toevoegingen ( Nederlands )
Boeken
( Nederlands )
2014-09-16
ISLAM IS DE RELIGIE VAN VREDE
Artikels
( Nederlands )
2014-09-03
In dit artikel haalde de auteur een aantal ethische regels aan met betrekking tot het bezoeken van een zieke.
Boeken
( Nederlands )
2014-09-03
Het boek bevat over talrijke adviezen voor jongeren en toont eveneens belangerijke fundamenten van de Islam.
Boeken
( Nederlands )
2014-09-03
Dit boek gaat over de gebeurtenissen die nog zullen voorkomen voor de dag des Oordelen. Geschreven door Ibn Kathier een vooraanstaande moslimgeleerde.
Artikels
( Nederlands )
2014-08-29
Een voorbeeld van de barmhartigheid en gerechtigheid van de profeet
Boeken
( Nederlands )
2014-07-14
De sleutel tot Geluk
Boeken
( Nederlands )
2014-07-14
De Profeet Jezus in de Qur’an
Boeken
( Nederlands )
2014-07-07
"Over de ordening van het economisch leven" is een boek over de economie gebaseerd op Islamitische principes, die als een alternatief dient voor de hedendaagse ecenonomie.
Artikels
( Nederlands )
2014-07-07
Roken kent schadelijke gevolgen, die door de geneeskunde bevestigd zijn. Derhalve is alles wat schadelijk is ook haram.
Artikels
( Nederlands )
2014-07-07
De positie van de vrouw in de Oemmah is zeer verheven en nobel. De invloed van de moslimvrouw op het leven van elke moslim is enorm.
Go to the Top