Schrijf u in op de mailinglijst
Wij hebben het volgende voor u gekozen
De Hadj, de reis naar Mekka, naar de heilige moskee is niet slechts een reis om de rituelen van de Hadj en Umrah uit te voeren, maar de hadj is een spirituele school waar men zijn innerlijke kracht en sociale waarden ervaart.
Degene die de maand ramadan vast en het opvolgt met zes dagen van shawwaal is net zoals hij een hele leven heeft gevast.
De Ramadan, een tijd waarin het aanbidden van Allah centraal staat en waarin vele moslims zich volledig inzetten om sterker in hun geloof te worden. Eveneens een tijd waarin een aantal slechte gewoonten telkens weer terugkomen.
Laylatoel-Qadr is een gezegende nacht, behorende tot de nachten van Ramadaan. Zij werd Laylatoel-Qadr (de Waardevolle Nacht) genoemd vanwege haar enorme waarde en aanzien. Ook is er gezegd: zij werd Laylatoel-Qadr genoemd, omdat de daden van aanbidding een grote waarde hebben in deze nacht.
Het gebed is de provisie van de zuivere persoon, en het plezier van de gelovige. Maar in de donkerste diepte van de nacht, waarin de oogleden half open staan en ogen sluiten, bestaat er een plezier dat alleen gevoeld kan worden door degenen die er oprecht naar streven.
Recente toevoegingen ( Nederlands )
Boeken
( Nederlands )
2014-11-24
Wat iedere Moslim moet weten over reiniging
Boeken
( Nederlands )
2014-11-24
Mensenrechten in de Islam En Algemene veel voorkomende Misvattingen
Boeken
( Nederlands )
2014-11-09
De Boodschap van de Islam
Artikels
( Nederlands )
2014-10-30
Geliefde broeders en zusters, we hebben allemaal ouders, of ze nu bij ons zijn of niet, echter velen hebben hun belangrijke positie binnen ons leven niet begrepen en het recht dat zij hebben op respect en eer. Vandaag wil ik jou en mij herinneren aan de ware positie van onze ouders (en vooral de moeders), moge Allah de Barmhartige hen allen genadig zijn.
Boeken
( Nederlands )
2014-10-29
Elke moslim weet dat de getuigenis van “laa ilaaha ill-Allaah (er is geen god die het recht heeft om aanbeden te worden behalve Allah)” de sleutel is tot het Paradijs.
Boeken
( Nederlands )
2014-10-29
Het gebed is een fardh ‘ayn, dat wil zeggen dat het een individuele verplichting is voor iedere moslim, man en vrouw. Het gebed is de tweede zuil in de Islaam, na de geloofsgetuigenis, en de eerste praktische zuil.
Artikels
( Nederlands )
2014-10-01
Volgens de islam is de zin van het leven dat het leven een test is om na te gaan wat een mens met zijn/haar vrije wil zal doen, zal hij deze ten goede of ten kwade aanwenden?
Artikels
( Nederlands )
2014-10-01
In de hadith collectie van Tibrani staat vermeld dat aan profeet Mohamed gevraagd werd welke muslim een perfect geloof heeft. Profeet Mohamed antwoordde:"Hij die het beste moreel karakter heeft".
Artikels
( Nederlands )
2014-10-01
Een fatwa is een mening die door een bevoegde jurist op basis van teksten wordt uitgesproken.
Artikels
( Nederlands )
2014-10-01
Biografie van Sheikh Mohammed Saleh Al Othaymien
Go to the Top